Werkwijze & behandeling

In mijn praktijk vind ik het ontzettend belangrijk dat u zich thuis voelt en u mij vertrouwt. Hierin vind ik een open communicatie heel belangrijk.

Zodra u de praktijk binnenstapt neemt u plaats voor een intake, tijdens de intake stel ik vragen om uit te zoeken waar de klacht zich bevindt, maar vind ik het bovenal belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Zodra alle vragen beantwoord zijn en u op uw gemak bent gaan we richting de behandeltafel.

Op de behandeltafel voel ik uw pols en bekijk ik de tong, dit is voor mij een ontzettend belangrijk onderdeel van de diagnostiek. Tijdens het voelen van de pols en het bekijken van de tong ga ik mogelijk nog meer vragen stellen, om zo diepgang te krijgen in de behandeling.

Het behandelplan

Hierna ga ik een behandel plan opstellen, ik zoek de juiste punt combinatie zodat u zich al snel comfortabeler gaat voelen. Tijdens de behandeling zal u opvallen dat ik regelmatig vraag hoe u zich voelt, dit omdat het mijn doel is, u zo snel mogelijk te laten ervaren dat de klacht rustiger zal worden middels acupunctuur. Daarnaast voel ik regelmatig de pols, dit is namelijk mijn meetinstrument om te voelen of de behandeling aanslaat, ofwel, of ik de juiste punten aanprik.

Nadat alle naalden geplaatst zijn geef ik u de rust, de naalden blijven 20-30 minuten zitten, tijdens deze minuten krijgt u van mij de keuze om even heerlijk te ontspannen bij een rustig muziekje of gezellig te kletsen. Het zijn uw minuten en ik vind het belangrijk dat u deze zo comfortabel mogelijk invult.

Zodra de tijd verstreken is haal ik de naalden er weer uit en natuurlijk krijgt u de vraag, ‘hoe voelt uw zich?’ Daarna gaan we weer rustig zitten, krijgt u een glaasje water en ronden we de behandeling af. Aan het einde krijgt u van mij nog tips en adviezen om de behandeling te versterken en kijken we samen wat de best passende behandelfrequentie is.