Denise Sour Acupuncturist

Hallo, ik ben Denise Sour, moeder van 2 kinderen, Xam en Fenne en partner van Matteo. Geboren en getogen in Maastricht, maar onlangs verhuisd naar België, waar we genieten van de ruimte en de natuur.

Mogelijk komt mijn naam u bekent voor, gezien ik in 2018 mijn Massagepraktijk ben gestart onder de naam Massagepraktijk Release & Heal. Inmiddels heeft mijn kennis zich zo uitgebreid dat deze naam niet meer past bij de behandelingen die ik geef en alles omgetoverd is naar acupunctuur Denise Sour.

Graag neem ik u mee naar mijn weg tot acupuncturist.

Als meisje ben ik altijd heel gevoelig geweest, gevoelig voor emoties, gevoelig voor geluiden, gevoelig voor drukte. Echter heb ik dat altijd weggestopt en ben gaan werken als dierenartsassistente, heerlijk vak! Lekker knuffelen, ruzie maken met bijtende honden en krabbende katten, dat was mijn uitdaging, deze dieren zich op hun gemak te laten voelen. Echter, door een hoog verantwoordelijkheidsgevoel werd me dit werk fataal, het werken ’s nachts, overdag en een kind wat niet sliep resulteerde in overspannenheid. Achteraf, het beste wat me ooit overkomen is, ik moest gaan kiezen voor mezelf! Zo kwam ik in contact met massages en ben ik doorgerold tot massagetherapeut wat uiteindelijk resulteerde in een praktijk. Echter voelde ik dat ik meer wilde, ik wil mensen tot in de kern kunnen helpen, weg met problemen die bij de huisarts worden betiteld als, leer er maar mee leven of neem maar een pilletje. Hier geloof ik namelijk NIET in. Niemand moet hoeven leven met pijn, niemand!

Vanuit die ambitie kwam ik terecht bij acupunctuur en meteen was ik betoverd, wat die ene naald niet teweeg brengt. Rust, minder pijn, geen jeuk, minder stress en ga zo maar door. Tijdens de opleiding was mijn partner Matteo mijn proefkonijn. Hij heeft van baby af aan al een probleem huid, eczeem en astma. Hij heeft nooit met de kinderen kunnen zwemmen in chloorwater. Een mooie en pittige casus dus, maar ik ging ermee aan de slag en ik geloofde dat het me ging lukken. Vooral dat geloven is heel belangrijk en het begin van alles!

Matteo was sceptisch, hij heeft zijn hele leven al ontzettend veel geprobeerd, zowel alternatief als binnen de reguliere geneeskunde. Maar toch begonnen we, check de pols, check de tong en zet die naalden. Na een halfjaar behandelen, vooral wanneer de eczeem zich uitte, ging we met vakantie naar Italië. Samen met de kids naar een prachtige camping met een zwembad! Na 5 dagen heb ik hem verteld dat hij iedere dag uren met de kinderen lag te dobberen. Voor het eerst in jaren kon hij weer zwemmen zonder jeuk, zonder olifantshuid! En hij had het zelf niet eens in de gaten.

Acupunctuur en daarbij de Oor Acupunctuur zijn inmiddels een onderdeel van ons leven. Dit onderdeel wil ik gaan delen, delen met iedereen die ervoor openstaat. Ik ga verder, waar de reguliere geneeskunde stopt, ik ga de zoektocht aan naar de oorsprong, de kern, van de klacht. Tijdens mijn behandelingen zult u merken dat ik alle onderdelen van mijn opgedane kennis combineer om zo te komen tot de behandeling die op dat moment het beste bij u past.