Praktijk ervaring acupunctuur

Huidprobleem aangepakt

Tijdens de opleiding was mijn partner Matteo mijn proefkonijn. Hij heeft van baby af aan al een probleem huid, eczeem en astma. Hij heeft nooit met de kinderen kunnen zwemmen in chloorwater. Een mooie en pittige casus dus, maar ik ging ermee aan de slag en ik geloofde dat het me ging lukken. Vooral dat geloven is heel belangrijk en het begin van alles! Matteo was sceptisch, hij heeft zijn hele leven al ontzettend veel geprobeerd, zowel alternatief als binnen de reguliere geneeskunde. Maar toch begonnen we, check de pols, check de tong en zet die naalden. Na een halfjaar behandelen, vooral wanneer de eczeem zich uitte, ging we met vakantie naar Italië. Samen met de kids naar een prachtige camping met een zwembad! Na 5 dagen heb ik hem verteld dat hij iedere dag uren met de kinderen lag te dobberen. Voor het eerst in jaren kon hij weer zwemmen zonder jeuk, zonder olifantshuid! En hij had het zelf niet eens in de gaten.

Astma aanval

Mijn zoontje, 8 jaar, werd op een zaterdagochtend wakker in een astma aanval. Als baby zijnde had hij hier ontzettend veel last van, hij heeft daarom ook 2 ziekenhuis opnamen gehad wegens het RS-virus en peuter astma werd gediagnosticeerd. Voor ons betekende dit, pufjes, heel veel pufjes en antibiotica.
Gelukkig is de heftigheid gedurende de jaren flink afgenomen en hoeven wij enkel nog te puffen indien nodig.
Deze bewuste zaterdagochtend kwamen we erachter dat de puf op was en Xam had 2 uur later een voetbalwedstrijd. Dus, ik gaf hem de keuze, acupunctuur of de huisarts, want duidelijk was dat er iets moest gebeuren.
Hij koos acupunctuur, mama blij! Voor hem gebruik ik hele kleine naalden en hij mag plaatsnemen voor de tv. Ik zette 2 naalden en binnen 1 minuut zei hij, mama, het gaat al beter. Ik gaf er nog 1 extra en zijn aanval stopte. Hij is een paar uur later fluitend naar het voetbalveld gegaan en heeft de hele wedstrijd uitgespeeld.
Geef ik acupunctuur aan kinderen? Nee, nog niet, ik heb een goed proefkonijn, maar alleen als hij dit zelf wilt. Wel sta ik open om alle mogelijkheden te bespreken.

Insomnia en ontstoken nagelriemen

Slecht slapen, al jaren slecht slapen en sinds kort ook ontstekingen in het lichaam, verspringend en ontzettend vervelend aan de nagelriemen.

Gezien mevrouw slaapmedicatie gebruikt kon ik de pols niet als volledig betrouwbaar nemen, dus ging ik verder tot de buik diagnostiek.

We hebben gewerkt aan de ontstekingen waardoor automatisch het slecht slapen werd meegenomen, de ontstekingen werden al duidelijk beter gedurende de behandeling. Ik heb mevrouw naar huis laten gaan en een dag later kreeg ik bericht. Ze had heerlijk geslapen, zonder tablet en de ontstekingen op de nagelriemen waren nagenoeg weg.

Zwangerschap van 41 weken

Op een zondag kreeg ik bericht, Denise, kun je me helpen? Ik ben 41 weken zwanger en ben er ‘klaar mee’. Natuurlijk reageer ik nu direct, normaliter is zondag voor mij een ‘rust’ dag en beantwoord ik berichten weer op maandag ochtend, maar dit, word direct opgepakt.
Ik heb haar een dag later gezien en behandeld middels acupunctuur, we maakten een nieuwe afspraak voor de donderdag, maar dit was niet meer nodig. Ze is van dinsdag op woensdag nacht bevallen van een prachtig kindje.