Cupping

Bij cupping wordt er gebruik gemaakt van glaze of siliconen cups, deze cups worden op de huid geplaatst en vacuüm getrokken. Het doel van deze therapie is het onderhuids bindweefsel los te maken, vandaar dat cupping ontzettend vaak, doeltreffend, wordt toegepast als anti cellulitis behandeling. Doordat het onderhuids bindweefsel in beweging komt versterkt de bloeddoorstroming waardoor blokkades veroorzaakt door toxines opgeheven worden. Cupping wordt vooral toegepast bij vastzittende spieren, maar zoals hierboven benoemt, ook bij een anti-cellulitis behandeling. De cups kunnen zowel gebruikt worden als walking cups, waarbij de cup heen en weer bewogen wordt over de spier, maar ook als staande cup, waarbij de cup op één plek blijft staan.

De behandeling

Tijdens een cupping behandeling zult u merken dat er meerdere technieken worden toegepast, walking cups en staande cups. De cups bewegen over de spieren maar zeker ook over de meridianen, zodra ik ze vastzet op de rug zullen ze staan op acupunctuurpunten welke gediagnostiseerd zijn bij de aanwezige klacht. Cupping is niet pijnlijk, het kan wel even vreemd aanvoelen.

Na de cupping kunnen er, net als bij guasha, bloeduitstortingen, rode of zelfs blauwe plekken ontstaan. Hoe meer reactie er van de huid is, hoe dieper of chronischer de klacht is.

Na zowel een guasha als cupping behandeling is het ontzettend belangrijk om voldoende (lauwwarm) water te drinken, dit zodat de vrijgekomen toxines gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. Tevens is het heel belangrijk de behandelde gebieden te bedekken middels een sjaal bijvoorbeeld. Na deze behandeling staan de porien namelijk open, waardoor er gemakkelijker een verkoudheid kan worden gevat.