Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwen oude Chinese Geneeswijze die in het Westen betiteld wordt als alternatief, maar in China als regulier. In China is acupunctuur een onderdeel van voorkomen van ziekte en van herstel.

Acupunctuur en daarbij de Chinese geneeskunde zijn inmiddels een grote passie van mij geworden en daarbij onderdeel van ons leven.

Bij acupunctuur wordt gekeken naar de blokkades in de meridianen, wat stroomt er niet. Zie dit als een riviertje die lekker stroomt, totdat we er een dikke steen in leggen. En juist die steen, die wil ik weg hebben tijdens mijn behandeling.

Ooracupunctuur

Het oor is een reflexzone van het hele lichaam, zoals meerdere delen op het lichaam dit zijn, denk maar aan voetreflexologie. Het is voor mij ontzettend belangrijk, om blijvend resultaat te behalen, dat we terug gaan naar de oorzaak van de klacht.

Meer over Auriculotherapie en de toepassing er van.

De behandeling

Tijdens een acupunctuurbehandeling wordt er gebruik gemaakt van acupunctuurnaalden, deze naalden zorgen ervoor dat het lichaam weer in balans komt waardoor blokkades worden verwijderd. De naalden worden geplaatst in acupunctuurpunten, welke zich bevinden in een ruimte tussen anatomische structuren waar qi en bloed samenkomen en uiteindelijk in het lichaam worden geïntegreerd.

Belangrijk tijdens een behandeling acupunctuur is dat er wordt gekeken naar het individu, uw klacht is niet mijn klacht, het kan zich hetzelfde uiten maar heeft waarschijnlijk een heel ander verloop. De ene hoofdpijn is de andere niet. Vandaar dat er voor de diagnostiek ook gevoeld wordt naar de pols en gekeken wordt naar de tong, om zo tot een juiste behandeling te komen voor uw specifieke klacht. Dit betekent ook dat elke behandeling anders kan zijn, gezien een ‘ziekte’ zich ontwikkeld, ontwikkeld de behandeling zich uiteindelijk ook.

Wat kan acupunctuur

Acupunctuur kan ingezet worden voor heel veel klachten, doordat er naar het individu gekeken gaat worden en gezocht wordt naar de disbalans binnen het meridiaan systeem. Denk hierbij aan klachten als, spierklachten, rugklachten, darmklachten, hoofdpijn, menstruatieklachten, etc. Maar acupunctuur kan ook verder gaan en kan ontzettend goed ondersteunen bij gynaecologische klachten, slapeloosheid, mentale klachten als depressie en burn out, allergische klachten als eczeem, hooikoorts en astma. Denk ook aan vermoeidheidsklachten, overgewicht of prikkelbaarheid. Twijfelt u of ik u kan helpen met uw betreffende lichamelijke / geestelijke klacht, schroom dat niet om contact met me op te nemen.

Het komt wel eens voor dat iemand niet geholpen kan worden middels acupunctuur, een paracetamol helpt namelijk ook niet bij elke hoofdpijn. Hierin ben ik ontzettend eerlijk, is er na meerdere malen behandelen 0 resultaat, geef ik dit aan en kijken we samen naar een eventuele doorverwijzing.