Ontspanningsmassage

Masseren als onderdeel van mijn behandeling

Gezien ik mijn hele reis richting acupunctuur gestart ben met massagetherapie zal dit altijd een onderdeel blijven van mijn behandelingen. Ik kan namelijk dit eerste kindje nog niet loslaten.

Gedurende de jaren heb ik mogen zien wat een ontspanningsmassage met iemand doet, de rust, de vrede, de ontspanning, dat uur voor uzelf. Dat vind ik een heel belangrijk onderdeel van mijn behandelingen. Ik zie een ontspanningsmassage dus niet als massagevorm maar als een therapeutische vorm. Mocht ik ruimte hebben na een behandeling zal ik zeker de tijd nemen om nog kort even een vorm van ontspanningsmassage toe te passen.

Dit betekent tevens dat naast acupunctuur het mogelijk is een ontspanningsmassage in te plannen.

De massage behandeling

Bij een ontspanningsmassage heb ik maar één doel, dat is u met een ontspannen, lui gevoel naar huis te laten gaan. Ik zet een ontspanningsmassage meestal in wanneer ik merk dat het stress niveau te hoog is of iemand moeite heeft met ontspanning. Tijdens deze massage begeleid ik u naar een diepe ontspanning.

Een ontspanningsmassage is bij mij een combinatie van inspanning en ontspanning, net zoals in het dagelijkse leven. Dit zult u merken aan mijn manier van masseren, de druk zal nergens hetzelfde zijn, ik voel aan welke druk u op dat moment het beste kunt verdragen. Zo heeft u toch het gevoel dat er naast enkel ontspanning ook spanning van de spieren af is.