Acupunctuur behandeling vanaf juni te declareren als zorgkosten

Trom geroffel.. Trom geroffel.. Trom geroffel..

Al enige tijd ben niet alleen ik, maar ook heel wat (Nederlandse) cliënten met mij, aan het wachten op de vergoedingen via de zorgverzekeraar.

Bloed, zweet en tranen..!! Maar, het is gelukt, alle codes zijn binnen!!!

Dit betekent dat een behandeling acupunctuur (gedeeltelijk) vergoed kan worden via de zorgverzekeraar. Een behandeling valt onder het kopje, alternatieve geneeswijze, welke weer vallen onder een aanvullend pakket. Dus kijk zeker de polis na. Daarnaast is het zo dat de bedragen kunnen verschillen per verzekering, soms zit er ook een maximum aan, check dat zeker ook. 

Dus, hoe en wat precies durf ik niet op voorhand te zeggen omdat elke verzekering weer anders is, mijn advies hierin is altijd even je eigen polis na te kijken of contact op te nemen met je verzekering. Zij kunnen je alles vertellen.

Een vergoeding geldt alleen voor de acupunctuur behandelingen.

Dit was het belangrijkste gedeelte van deze blog.

Maar wat betekent het stukje vergoeding voor mij, want heel eerlijk, komt er ontzettend veel bij kijken om alles te regelen en geregeld te houden. Zo moet je aan heel wat voorwaarden voldoen en je houden aan heel veel regels en protocollen. Iets waar ik, persoonlijk, niet zo van hou. Het belangrijkste in mijn werk vind ik namelijk niet de regels en protocollen maar dat ik jou kan helpen. 

Toch, heb ik het afgelopen jaar alles op alles gezet om deze vergoeding in orde te krijgen. Enerzijds is dit, een stukje erkenning vanuit de beroepsvereniging, anderzijds moet ik mijn kennis up to date houden, zodat ik me blijf ontwikkelen. Me blijven ontwikkelen, daar hou ik van, altijd zoeken naar nieuwe uitdagingen. Een andere belangrijke ben jij, ik wil namelijk iedereen kunnen helpen en hiermee wordt de drempel richting de praktijk nog lager.

Dus, loop jij al enige tijd te sukkelen met (vage) klachten, laten we dan samen eens kijken naar de mogelijkheden.