Pak ‘The Flow’ weer op maar pak ook weer je rust moment

Als het goed is, is iedereen weer langzaam terug van vakantie. Of misschien, sluit je achteraan aan in de rij en staat jouw vakantie voor de deur! Ga er lekker van genieten, je hebt het meer dan verdient.

Voor mij is een vakantie het moment om de boel weer op de schop te gooien en te zien hoe het makkelijker kan, vanuit meer flow. Wat past wel nog bij me en wat niet meer.

Tijdens de vakantie vond ik 1 ding ontzettend fijn, ik hoefde niet continu op de klok te kijken. Geen school en geen voetballen, wat maakte dat het niet uit maakte hoe laat we gingen eten in de avond en hoe lang het duurde voordat het klaar was. Zalig!

Maar de zomer stond ook in het teken van, veel regen, bankhangen voor de kinderen, heen en weer slepen en passen en meten van de afspraken.

Inmiddels is de zomer 3 weken geleden geëindigd en weten we langzaam al niet meer beter om elke dag naar school te gaan, de voetbaltrainingen en wedstrijden er weer tussendoor komen en er weer een duidelijke structuur is in de dag.

Structuur, ik hou ervan, zei ik altijd. Maar eerlijk, diep van binnen zou ik elke dag gewoon willen vragen, waar heb ik nu zin in?

Ik merk dat er steeds meer verwacht wordt van alles en iedereen, op het werk, op school, de verenigingen, thuis binnen het gezin. Iedereen heeft zo zijn ‘taken’. Ik merk dat aan mezelf, maar zeker ook in de praktijk. We staan de hele dag aan. De telefoon wijkt niet van onze zijde en wanneer we hem vergeten voelen we ons ‘gehandicapt’.

Hoe is het met jou na de vakantie?

Merk je ook dat het anders mag? Heb je ‘goede voornemens’? Meer of minder werken? Andere tijden werken? Hoe zijn je verwachtingen voor de komende tijd. Wat verwacht je van jezelf en wat verwacht je van anderen? En, spreek je dit ook uit?

Loop je rondjes op de rotonde, of sta je op een kruispunt en wordt het tijd dat je links of rechts gaat? Waar wil je eindigen dit jaar?

Een hele mooie vraag, waar wil je eindigen?

Voor mij stond dit jaar in het teken van ‘rust’ en die heb ik langzaam gevonden. Wij veranderen thuis nogal snel en zoeken continu naar iets nieuws, maar in de basis is er veel rust. Een beetje, go with the flow en erop vertrouwen dat alles goed komt.

Daarnaast neem ik bewuste moment voor mezelf op een dag, de ene keer ga ik wat eerder naar bed, de andere keer duik ik tussen het werk door in een boek of hang ik even lekker met de kids op de bank kijkend naar een film.

Een mooie tip die ik wil geven om deze blog af te sluiten.

Neem elke dag een moment ‘vakantie’, een moment waarop niks moet maar heel veel mag. Dit hoeven maar 15 minuten te zijn. Waarvoor zou jij dan kiezen?