Met het Jaar van de Draak start in de Lente voor de Chinezen het Chinese Nieuwjaar

Het valt anders dan ons nieuwe jaar, het westerse. Chinees nieuwjaar loopt in een andere cyclus en start voor de Chinezen tijdens de lente. Echter, dit jaar zaten er een aantal dagen verschil tussen het nieuwe jaar en de start van de lente.

Wat mij wel opviel, was de mooie zonneschijn rondom het Chinese nieuwjaar op 10 februari.

Het jaar van de Draak.

Je bent een Draak wanneer je geboren bent in 1976, 1988, 2000 óf 2012 en alle baby’s die geboren zijn of nog geboren gaan worden in 2024. Wanneer je een Draak bent, zou dit wel eens JOU jaar kunnen worden. De Draak, het symbool van voorspoed, succes, kracht en moed. Draken zijn vaak enthousiaste, trotse, ambitieuze en succesvolle mensen.

Het wordt een jaar waarin je je doelen mag verwezenlijken, ga het doen! Wacht niet langer tot het juiste moment er is. Dit jaar geeft je namelijk een steuntje in de rug om van je doel een succes te maken. Het is een krachtig jaar voor bijvoorbeeld het starten van een onderneming, spannende en belangrijke stappen te zetten in je carrière. Maar ook om persoonlijke beslissingen te maken.

Omdat het element hout in het jaar zit, is er dit jaar veel sprake van creativiteit, groei, beweging maar ook flexibiliteit.

Een draak is iemand die het graag samen doet, er niet alleen voor gaat maar zeker ook denkt aan zijn medemens. Dit komt door het aarde element binnen de draak. Het aarde element zorgt dat alles goed vast staat, gegrond in de aarde. Met het Hout element binnen dit jaar betekent dat dat nieuwe ideeën, projecten, doelen zeker behaald kunnen worden, omdat ze sterk geworteld zullen staan in de aarde.

Ofwel, een jaar van groei, beweging, flexibiliteit, innovatie, voorspoed, creativiteit en vooruitgang.

Ben jij er klaar voor?