Guasha therapie Chinese Geneeskunde als massage

Een volgende therapie waar ik veel gebruik van maak is Guasha, naast cupping is dit tevens een behandeling die dieper werkt en een stap verder gaat dan een massage.

Guasha betekent letterlijk het schrapen van ziekten door gestagneerde energie. Ofwel, guasha is het schrapen van de huid met een gepolijste jade steen. 

Deze techniek zet ik vooral in bij:

Verkoudheid

Vastzittende nek- en schouderspieren

Hoofdpijn

Koorts

Kortademigheid (denk aan astma en bronchitis)

Acute stijve nek 

Pijnlijke onderrug

Chronische klachten

Mentale klachten (burn out, overspannenheid, depressie, angst- en paniek)

Guasha wordt toegepast op de rug en de nek, waarbij ik werk op de spieren of langs de meridiaan en acupunctuurpunten. Door deze te stimuleren worden afvalstoffen verwijderd die opgeslagen zitten in de spier of meridianen en klachten veroorzaken. Doordat deze verwijderd worden vindt er een betere doorstroming van de energie en het bloed plaats. Je zult merken dat de behandelde gebieden ook warmer gaan aanvoelen. Wanneer doorbloeding en doorstroming van de energie weer plaatsvinden, zullen klachten verminderen of verdwijnen. Afvalstoffen zitten vaak al dieper in ons lichaam, doordat we te lang met klachten blijven lopen, waardoor ze zelfs chronisch kunnen zijn geworden.

Zoals je uit bovenstaande tekst kunt halen kan guasha een hele diepe werking hebben, waardoor deze, naast de algemene pijnklachten ook in te zetten is bij chronische klachten of mentale klachten als burn out, overspannenheid of depressie. Vooral in combinatie met acupunctuur zul je al snel verbetering merken van je klacht.

Door het schrapen van de huid en de doorbloeding die beter plaatsvind zal de huid roze verkleuren. Zitten er echter afvalstoffen op de bekende pijn plekken kan de huid zelfs paars, blauw kleuren of bloeduitstortingen laten zien. Aangehouden kan worden, hoe donkerder de verkleuring hoe chronischer, dieper of ouder de klacht is. Deze verkleuring zal na enkele dagen weer wegtrekken.

Herken jij je bij de gedachte, dit gaat wel over? Of, het was ook een drukke periode op het werk? Of, het was een pittig jaar? Wil je niet zeuren omdat je alweer hoofdpijn hebt? Je slecht in je vel zit? Of last hebt van je onderrug?

Je afgelopen weekend in de kou hebt gestaan en last hebt van een stijve nek, die wel weer overwaait?

Blijf dan niet langer doorlopen met een klacht, het is namelijk niet normaal om pijn te hebben. Graag help ik je op weg naar een pijn-vrij leven.