Acupunctuur Denise Sour wenst u een fijn Paasweekend

Pasen

Wat is dat nu eigenlijk Pasen?

Gisteren keken we the passion op tv, voor het eerst samen met Xam. De hele dag stond al voor hem in het teken van Pasen, mama: Jezus geeft straks brood en zegt dat het zijn lichaam is. En daarna wijn en zegt dat het zijn bloed is.

Mooi vind ik dat hoe kinderen dit toch meekrijgen op school.

Vanochtend toen ik opstond dacht ik, het is goede vrijdag vandaag. Maar wat betekent het ook alweer, Pasen?

Natuurlijk wordt Pasen gevierd als Jezus die opstaat uit de dood, dat is 1. Aan de andere kant is Pasen ook een nieuw begin, door het opstaan van Jezus zou je kunnen zeggen, we mogen opnieuw beginnen. Dat is wat de natuur ons ook laat zien. Het groeit opnieuw, er komt nieuw leven, jonge dieren worden geboren. Misschien leuk, om net als bij Kerst terug te kijken naar de afgelopen maanden. Hoe is jou 2023 begonnen en is het tijd voor, een nieuw begin? Of, ben je goed op weg en hobbel je lekker door? Leuke vragen om eventueel samen met je dierbaren te beantwoorden.

Daarnaast staat Pasen in het teken van samen zijn, liefhebben, eieren verstoppen en eten. Een kleurrijk, gezellig feest.

Leuk om te weten;

Eieren zijn in de Chinese geneeskunde de balans tussen yin en yang, het eiwit hierin is yang en het eigeel voor yin.  

Qua energetische werking ligt het echter net andersom. Het eiwit koelt Hitte van de Long, denk hierbij aan keelontsteking. Daarnaast heeft het eiwit een bevochtigende en verlichtende werking, dus goed in te zetten bij een droge hoest, astma of keelpijn.

Eigeel is daarentegen belangrijk om Bloed te voeden, dus goed om te eten na een zware bevalling of menstruatie, ook kalmeert eigeel de Geest en verbeterd de slaap.

Uiteindelijk heeft een ei de kracht of energie om een vogel te worden, hierdoor is het goed om eieren te eten bij een algeheel tekort aan bijvoorbeeld energie. Wanneer je je bijvoorbeeld uitgeput voelt, opgebrand. 

Laat die eieren dus maar komen.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn Paasweekend.