Stoppen met roken en de ontwenningsverschijnselen met de hulp van Oor acupunctuur

Stoppen met roken middels acupunctuur, werkt dat echt?

Laten we beginnen met wat cijfers, cijfers van 2016 tot 2021.

Er waren op dat moment gemiddeld 55.000 mensen verslaafd, dit zijn de geregistreerde hulpvragers.

Van deze 55.000 was 44% alcohol verslaafd, 40% cannabis, cocaïne en opiaten en 16% verslavingen aan andere middelen (medicijnen, gokken, roken, gamen, eten). Nu denk ik, dat iedereen wel een verslaving heeft, denk ook maar eens aan suiker of Social media. Vandaag zoom ik in op stoppen met roken.

In 2021 waren er 20,6% rokende ouder dan 18 jaar. De meeste waren mannen en de leeftijd lag tussen de 20 en 40 jaar. Een lekkere ruime marge vind ik dit. En dit zijn enkel de geregistreerde rokers.

Maar, stoppen met roken doe je niet zomaar. Als eerste heb je een bewustwording nodig. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die roken en zwanger worden, een heel groot gedeelte stopt per direct, wanneer ze de positieve test zien. Als dat geen bewustwording is! Daarnaast moeten patronen doorbroken worden, dus waar je voorheen opstond met een kop koffie en een sigaret (ja, ook ik ben een ex roker:)), wordt het nu thee met een boterham (bijvoorbeeld). Wat is jou patroon? Wanneer en waarom steek jij die sigaret op? Dan moeten er prikkels vermeden worden, de potentiële rook prikkel noemen we het maar even, de sociale bijeenkomst of de stress omstandigheden. Dit is belangrijk bij het moment van stoppen. Stel, je bent een carnavalist, stop dan niet een week voor carnaval maar besluit bijvoorbeeld of as-woensdag te stoppen. Patronen worden doorbroken en wanneer je dan toch goed op weg bent, denk dan ook eens aan sporten en gezond eten. Als je het doet, doe het dan goed. Als extra ondersteuning is er Auriculotherapie, die volledig ingezet wordt op jou behoefte, op je zwaktes, maar vooral, wanneer je HEEL zeker weet, dat je wilt stoppen met roken. Motivatie en discipline zijn de aller belangrijkste onderdelen voor het stoppen met roken.

Na de behandeling krijg je van mij huiswerk mee.

Maar eerst, starten we met een intake. Ik leg je duidelijk uit wat het protocol is, wat mijn verwachtingen zijn van jou en de verwachtingen die je van mij mag hebben en we prikken een datum waarop je werkelijk stopt. Stoppen met roken zal dus een traject zijn, een traject dat je niet alleen hoeft te doen, maar wat we samen doen.

Bij 60% van de stoppers middels Auriculotherapie is 1 behandeling voldoende is, soms zijn er meer nodig, en soms, zie je een terugval binnen 1 jaar. Heel zeker weet je het nooit, denk hierbij aan een paracetamol die je neemt voor de hoofdpijn, er kan nooit gegarandeerd worden dat die hoofdpijn binnen 20 minuten weg is.

Maar toch, wil jij, om wat voor een reden dan ook, stoppen met roken. Laat me je dan helpen.