Acupunctuur behandeling voor hooikoorts klachten

Hatsjoe 

Hatsjoe 

Hatsjoe 

Gek word je ervan, niet? Niezen, rode jeukende ogen, tranen, een loopneus, een jeukende keel en misschien zelfs kortademig.

Hooikoorts, het komt en gaat, dat is wat hooikoorts doet. Zodra het buiten mooi en fleurig word blijf jij liever binnen om geen reactie te krijgen van je lichaam.

Want hoe vervelend is het wanneer jij op het terras de ene na de andere ‘gezondheid’ te horen krijgt, je neus continu aan het snuiten bent en je je eigenlijk gewoon ellendig voelt.

Iedereen kent wel iemand met hooikoorts of misschien heb je er zelf wel ontzettend veel last van.

Bij hooikoorts is er een probleem met je afweermechanisme, een disbalans, waardoor er een reactie komt op een allergeen. In dit geval, komt dit allergeen van planten, bomen, struiken en gras. Het lichaam reageert als het ware heel overdreven op dit allergeen in de vorm van niezen, hoesten, jeuk en/ of kortademigheid. Je voelt je er ellendig door. 

Zodra dit allergeen uit de lucht is, of wanneer het eens goed geregend heeft merk je dat je er minder last van hebt.

Hoe kan acupunctuur helpen bij hooikoorts?

Ik krijg de laatste tijd regelmatig de vraag voor een behandeling tegen hooikoorts, in de praktijk heb ik zelfs het idee dat het elk jaar erger word, dat de reacties erger worden en ook het aantal hooikoorts patiënten. 

Wanneer ik hooikoorts behandel zorg ik eerst dat de symptomen weg zijn, want daarvoor kom je. Zodra je symptomen weg zijn en je hooikoorts even rustig is kan ik werken aan het herstel van je afweermechanisme, zodat het, een volgend seizoen beter werkt. Het herstellen van dit afweermechanisme is niet zomaar geregeld, daar zijn een aantal behandelingen voor nodig. 

Vandaar dat ik bij hooikoorts adviseer om tijdens de piek van klachten te komen om deze te verminderen en zodra de klachten weg zijn, preventief, het lichaam al voor te bereiden op het seizoen dat komen gaat. Door dus, ver voor het voorjaar het afweermechanisme te versterken zul je merken dat je met minder en misschien zelfs geen klachten het voorjaar en de zomer in gaat.