Carnaval en de juiste balans daarin vinden

❤️💛💚 Vastelaovend same ❤️💛💚

Nog een paar dagen aftellen, dan is te zover. Carnaval!! 

Hangt je pakje klaar? Doen de lampjes het? Ligt de schminck klaar? Heb je al geoefend, de schmink, de liedjes? 

Of zeg je, carnaval, niks voor mij, ik piep er heerlijk tussenuit en zoek de rust op.

Ik hang er een beetje tussenin eerlijk gezegd, van kinds af aan werd carnaval me met de paplepel erin gegoten. Wat kan ik genieten van alle mooie creaties, helemaal los gaan op de muziek, dansen, lachen met een hapje en een drankje. Me klaarmaken om de stad in te gaan, mooi pakje aan en prachtige schminck op mijn gezicht. 

Echter, sinds ik kinderen heb voelt het anders, vandaar dat wij besloten hebben om dit weekend carnaval te vieren en er daarna voor een midweek tussenuit te piepen. Weg van alle prikkels en genieten aan zee samen met mijn gezin.

Ofwel, de juiste balans. 

Dat is direct ook mijn tip aan iedereen die carnaval viert, want hoe vaak hoor je het woord griep niet na deze dagen van lol en plezier.

Zoek de juiste balans en verzorg jezelf goed. Zorg dat je geen kou vat door met laagjes te werken, voed de inwendige mens met warme gezonde voeding en creëer momenten van rust. Natuurlijk hoort er een hapje en (alcoholisch) drankje bij, maar zorg voor de juiste balans. Weet je dat het een lange dag wordt, zorg dan dat je van te voren al genoeg water gedronken hebt en een warme maaltijd gegeten.

En, rust uit op momenten dat het kan. Neem een warme douche, of een warm bad en zorg dat je voldoende uren slaap hebt. Een voetenbadje zal ook geen overbodige luxe zijn tijdens deze dagen waarop de voetjes een marathon lopen.

Zo wordt de carnaval geen kwestie van geduld, maar een kwestie van balans. Kun je genieten van alle het mooie, dans en zing je op alle nummers en heb je minder kans op griep of verkoudheid na deze gekke dagen.

Rest me nog 1 ding.

Goejt uuch mer de door, en loer neet op ’n oor,

want de leefs mer eine kier!

❤️💛💚 Vastelaovend same ❤️💛💚

PS: de praktijk is een week gesloten, afspraken kunnen ingepland blijven worden.