Deel 3 | Met Auriculotherapie (Ooracupunctuur) gaan we op zoek en terug naar de oorzaak

Terug naar de oorzaak

Iets wat ik me dit weekend in de oren knoop. Denise, ga elke behandeling terug naar de oorzaak. Klinkt als een nieuwe mantra :).

Auriculotherapie (Ooracupunctuur) deel 3.

Een deel, niet zozeer over de Ooracupunctuur, maar een diagnose middel die geschikt is voor zowel het oor als het lichaam. Naast het feit dat ik al gebruik maak van de pols- en tong diagnostiek, is deze wel heel bijzonder. Middels deze diagnose techniek ga je zoeken naar de oorzaak van de klacht, het onderliggende probleem, of daar waar het allemaal begon.

Bij chronische klachten zijn deze al zo lang in het lichaam aanwezig dat we vaak niet meer weten waar het begonnen is. Wanneer we echter de moeder van deze klacht te pakken hebben, worden de kinderen vanzelf ook beter.

Stel, je bent jaren geleden gevallen met skiën en je knie heeft deze val gebroken. Het viel wel mee allemaal, je stond op, voelde wat stijfheid maar ging toch nog door tot aan de apres ski hut. Geniet van de apres ski, staat de volgende ochtend op en ziet dat de knie wat gezwollen is. Je beweegt wat met je knie en na een tijdje lopen, neemt de zwelling af en gaat het wel weer. Je skiet die week rustig verder. Je had je wel al bedacht, zodra ik thuis kom, ga ik toch even naar de huisarts. Bij thuiskomst leek alles weer ‘in orde’, wat opstart problemen in de ochtend. Maar tja, na een loopje naar de badkamer gaat het wel weer.

Een aantal weken later ga je hardlopen, en ineens, na 2,5km schiet er een pijnscheut door je kuit. Auw!!! Je gaat hinkend terug naar huis, verwarmd de kuit, want je, hallo, het was koud en regenachtig en Denise heeft me verteld, bij koude, verwarmen. Easypeasy.

Ach het gaat wel weer.

Je stopt echter wel even met hardlopen, geef die kuit maar even rust.

Helaas, blijft die kuit maar zeuren en is hardlopen jou manier om af te schakelen. Je gaat naar de huisarts, krijgt therapie, maar niks lijkt voor langere tijd te werken.

En dan, kom je bij mij.

Ik stel vragen en start met mijn diagnostiek. Echter gebeurt er weinig bij de kuit. Ik zoek verder en kom uit bij de knie. Daar waar het allemaal begonnen is. Ach ja, zeg je, zodra ik ernaar vraag. Ik zou het bijna vergeten, maar tijdens het skiën heb ik een val gemaakt waarna mijn knie wat dik was.

Laten we de behandeling dan maar starten bij de knie. Ik behandel de knie middels oor- en lichaamsacupunctuur, en masseer de kuit wat na.

Ik zeg, wat je net niet kon, kan je zometeen ook niet. Herken je die zin??? (Want dit krijgt iedereen te horen met klachten aan het bewegingsapparaat). Je gaat naar huis en neemt je rust en merkt na een aantal behandelingen dat de pijn weg ebt.

Het is voor mij ontzettend belangrijk, om blijvend resultaat te behalen, dat we terug gaan naar de oorzaak van de klacht. Nu was het voorbeeld een knie, maar het kan natuurlijk ook emotioneel zijn. Vaak gaat het samen met een bepaalde levensstijl, wanneer dit de oorzaak is, is er werk aan de winkel. Niet alleen voor mij, maar ook voor jou.

Dus, ben jij klaar om van je klachten af te komen? Ben je klaar om samen te gaan werken?