Acupunctuur Denise Sour wenst u een fijne Kerst en een gezond Nieuwjaar 2024

Het einde van het jaar,

We zijn er bijna. Van 2023 naar 2024, wat vliegen de jaren toch voorbij. Zo cliché maar absoluut waar. Voor je het weet worden je kinderen 5 en 10, komend jaar krijgen we een tiener in huis. Bizar toch! Hoe vaak zeggen we niet, waar gaat de tijd naartoe?

Maar eerst, ik heb een komma geplaatst achter, het einde van het jaar,….

Voor veel mensen is de jaarwisseling namelijk een nieuw begin, maar niet voor mij. Ik zie elke dag als een nieuwe kans. Een nieuwe kans om de keuze te maken mijn leukste leven te leven. Ik ga geen goede voornemens doen voor 2024, ik doe goede voornemens het hele jaar door.

Wanneer iets niet meer goed voelt bijvoorbeeld, maak ik de keuze om de verandering aan te brengen. Niet over een maand, niet over een jaar, maar vandaag.

Toch, staan wij elk jaar tussen Kerst en nieuwjaar stil bij de vragen. Wat is er goed gegaan afgelopen jaar? Wat is er slecht gegaan? Welke keuzes hebben wij gemaakt die goed waren, maar ook, welke keuzes waren slecht? Wat hebben we geleerd? En, hoe kan het beter? Hoe kunnen we er komend jaar voor zorgen dat ons leven nog leuker word. Mooie diepgaande vragen die we elkaar stellen, met een glaasje wijn, voor de open haard en wat hapjes op tafel. We kijken terug en blikken vooruit, we visualiseren 31 december 2024.

We naderen het einde van 2023,

Eerst starten we met de Kerst, het samen met iedereen die ons lief is. Ik heb afgelopen weken vaak de vraag gesteld, waarom MOET dit altijd met Kerst en kunnen we dit door het jaar niet laten blijken? Een gevoel van mij. Toen hoorde ik op de radio, met Kerst is (bijna) heel de wereld vrij. Iedereen krijgt de tijd voor elkaar, met elkaar. Zou het dat dan zijn? Voor mij passen namelijk de mensen die ik lief heb niet in 2 dagen :). Vandaar dat we elk jaar keuzes maken, de keuze om andere tussen de feestdagen door te zien. En eigenlijk, vind ik dat de meest gezellige dagen.

Een lekker hak op de tak blog, vind je niet?

Ik ga terug naar de eerste alinea, de tijd die voorbij vliegt. We staan elke ochtend op, rennen door het huis om ons klaar te maken voor een nieuwe (werk)dag. Had een dag maar meer uren, zo voelde ik me vaak. Totdat ik in het midden van het jaar de keuze maakte, het mag anders, want zo ga ik het niet volhouden. Mijn dagen vliegen, mijn tijd vliegt, ik heb niet eens de tijd om eens stil te staan bij alles wat er is. Te genieten, te lachen, het leuk te hebben. Ik nam een coach in de arm en zei, dit kan niet langer zo, wil je me helpen? Ik kan het niet alleen. (dit is trouwens mijn beste beslissing geweest van 2023).

Ze leerde me, waarom moet je zoveel? Maak eens van het moeten willen of mogen? Van een keer 5x friet in de week ga je niet dood, die zin hoor ik nog vaak als ik geen zin heb om te koken. Door van mijn moeten willen gemaakt te hebben, had ik plots tijd over. Tijd om te lachen met mijn kinderen, een boekje te lezen of bewust een latte macchiato te drinken. Ik ging terug bij de harmonie (een tweede goede keuze) om weer muziek te maken mijn collega muzikanten en vader.

Mooi toch! En zo wil ik deze blog afsluiten.

In een notendop, geniet van de Feestdagen met iedereen die je lief is, dat mag ook erna trouwens wanneer deze mensen niet in 2 dagen passen. Kijk eens terug naar hoe 2023 was en waar je in 2024 naartoe wilt. Wees dankbaar voor alles wat mooi, leuk en goed is in je leven.

Maak die keuze en misschien is die heel klein, die jou leven leuker zal maken.

En heerlijk cliché sluit ik af,

Ik wens je ontzettend fijne feestdagen en een knallend 2024 toe. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen het afgelopen jaar, want zonder jullie zou acupunctuur Denise Sour niet bestaan. Dankjewel, dankjewel, dankjewel!