Auriculotherapie Deel 2 | Ooracupunctuur bij Acupunctuur Denise Sour

Yes, ik mocht weer.

2 Weekenden geleden mocht ik weer naar de volgende cursus Auriculotherapie. Van vrijdag op zaterdag slapen in mijn hotel, even weg uit de chaos van elke dag. Een vervolg op mijn vorige blog.

Het heeft even geduurd voordat ik me aanmeldde voor deze cursus, wil ik het wel echt? Ik merkte namelijk dat ik weinig deed met deel 1. Komt dit omdat ik de kennis of het vertrouwen nog niet had? Normaal ben ik wel iemand van, uittesten kan nooit kwaad. 

Maar, er waren nog meer overwegingen. De intocht van Sinterklaas, Fenne zit er nog helemaal in, ga ik dit weer missen? Zoals ik voorgaande jaren de intocht ook heb gemist? Een feestje met vrienden in de avond, gaan jullie mee? Een concert met de harmonie.

Het was dit keer een moeilijke keuze, de vraag die ik me altijd stel is: Wat is het me waard? Deze was moeilijk, heel moeilijk! Maar ik wist ook, wil ik verder met Auriculotherapie zal ik de delen achtereenvolgens moeten volgen. Dus ja, alles aan de kant, Denise gaat op cursus. Denise zet zichzelf even op de eerste plek. 

Leuke vraag voor tussendoor, zet jij jezelf regelmatig op de eerste plek?

Terug naar de Auriculotherapie, ofwel, ooracupunctuur.

Zoals ik aangaf in mijn vorige blog is het oor een reflexzone van het hele lichaam, zoals meerdere delen op het lichaam dit zijn, denk maar aan voetreflexologie. 

In de oren kan er gewerkt worden met naalden, net zoals bij de lichaamsacupunctuur, deze blijven een 20 minuten zitten, er kan gewerkt worden met verblijfsnaaldjes, naalden die tijdelijk (verblijven) in het oor. Dit zijn hele kleine naalden met een pleister die je gedurende een week kunt laten zitten. Maar je kunt ook werken met oorzaadjes, simpel zaadje, zonder enige naald.

Die laatste maakt dat ooracupunctuur bijzonder geschikt is voor mensen met een naaldangst of voor de behandeling van kinderen. 

Naast deze vormen van behandelen kan er ook met elektro acupunctuur gewerkt worden, je test de zwakte of sterkte van een punt, zet de elektro pen erop en begint te behandelen. Geen naalden, maar heel effectief. Dit is tevens veel tastbaarder dan lichaamsacupunctuur, want ook jij hoort deze piep bij een disbalans. Toch, twijfel ik over deze methode, ik ben namelijk een, ik wil het voelen mens. Dus, vooralsnog geen mogelijkheid tot elektro therapie bij mij in de praktijk. 

Ooracupunctuur, waar kun je het nu voor gebruiken? Op dit moment gebruik ik de oren niet als hoofdbehandeling, maar als ondersteuning van mijn lichaamsacupunctuur behandeling. Ik merkte afgelopen week een duidelijk verschil in de pols na het zetten van de oornaaldjes. Tevens zet ik regelmatig oorzaadjes, zodat de behandeling nog een weekje door kan werken. 

Ooracupunctuur kan fantastisch ingezet worden bij pijnklachten, hormonale disbalans, emotionele klachten, orgaan pathologie en trauma. Er zal waarschijnlijk nog meer zijn, maar dit zijn tot nu toe de meest behandelde klachten binnen de modules. Het mooie is dat er enkel behandeld wordt wat het oor op dat moment laat zien. Dus stel dat je gisteren flinke hoofdpijn had en vandaag is alles weg, kan het zijn dat het oor die hoofdpijn helemaal niet laat zien. Wel kan het onderliggende (emotionele) probleem naar voren komen. Dit laatste zal dan behandeld worden waardoor de hoofdpijn zo lang mogelijk weg blijft.

Mooi he, een nieuwe tool in mijn gereedschapskoffer. Ik ga de komende weken nog verder met behandelen en zal eind januari weer een vervolgcursus doen, waarbij nog een nieuwe test methode aan bod komt. Een methode die ik, zoals ik het nu inschat, ook kan toepassen op de lichaamsacupunctuur.

Ik hou ervan om doeltreffend, diepgaand en snel te behandelen. Dus, kom maar op met die resultaten.