Auriculotherapie Deel 1 | Ooracupunctuur bij Acupunctuur Denise Sour

Een aantal weekenden geleden heb ik een cursus Ooracupunctuur gevolgd. Wat ik eigenlijk altijd doe bij een nieuwe situatie is, het op me af laten komen.

Ik had ervan gehoord, zelf nog nooit ervaren, maar het had mijn interesse gezien Ooracupunctuur mooi in te zetten is bij verslavingen. Dat was eigenlijk het enige wat ik wist.

Dus ik dacht, we starten eens met Auriculotherapie deel 1 en kunnen altijd aansluiten bij deel 2,3 en 4. En mocht het niks voor mij zijn, dan heb ik het geprobeerd.

Nu waren deze 2 dagen niet alleen belangrijk voor de cursus maar ook voor een stukje zelfontwikkeling. Degene die bij mij in de praktijk komt heeft waarschijnlijk vaker het advies gekregen, doe af en toe iets wat je ontzettend spannend vind, zodat je groeit en weer nieuwe dingen leert.

Dat gelde voor mij zeker dit weekend, ik ging alleen. Alleen naar de cursus, alleen naar een hotel en het meest spannende, alleen eten.

Genoten heb ik, heerlijk even tijd voor mezelf!

Maar naast dat stukje alleen genoten heb ik ook genoten van alle informatie die we kregen over het oor. Dat kleine stukje lichaam wat iedereen heeft, waarin elke millimeter correspondeert met een onderdeel in je lichaam. Prachtig. Natuurlijk heb ik het zelf mogen ervaren. Ik had deze 2 dagen heel veel last van mijn onderrug dus zei tegen mijn buurvrouw, doe hier maar iets aan. Ze zette 1 naald op het punt en binnen enkele uren verzachtte mijn onderrug. Magisch, toch?

Op de terugweg stelde ik me de vraag, was het nu het stukje, alleen in het hotel of het stukje oor acupunctuur wat me zo ontzettend enthousiast maakt. Al snel was het duidelijk dat beide me zo enthousiast maakten. Ik zag mogelijkheden in deze mooie nieuwe tool, maar merkte ook dat mijn kennis nog te basis was om er echt mee te behandelen.

Vandaar dat ik besloten heb ik november te gaan voor Auriculotherapie deel 2.

In een notendop, omdat je anders nog een uur kunt lezen :). Waarom ik Auriculotherapie zo interessant vind. In de oorschelp is een complete reflectie mogelijkheid van alle aspecten van het lichaam aanwezig, met als belangrijk kenmerk dat deze punten zich alleen tonen in pathologische omstandigheden. Wanneer de pathologie zich dus elders bevindt toont hij zich niet.

Een voorbeeld:

Stel, je hebt maanden geleden je enkel verzwikt, deze pijn is inmiddels weg, maar momenteel heb je ontzettend veel last van je onderrug. We doen een intake en je zegt, mijn onderrug doet pijn en soms trekt het door tot aan mijn enkel. Wanneer ik op zoek ga naar de pathologie op het reflex punt in het oor zal waarschijnlijk ‘de enkel’ in pathologie zijn. De pijn aan de onderrug is namelijk een gevolg van de verzwikte enkel.

Door deze behandeling ga je dus heel snel naar de oorzaak van de pijn.

Ik noem het, magisch (net zoals de lichaamsacupunctuur). En wanneer ik iets magisch vindt wil ik er alles van weten.

*Wordt vervolgd*