Acupunctuur en disbalans in de Yin en Yang

Wanneer iemand een klacht heeft is er een disbalans in yin en yang. Een disbalans zorgt voor een blokkade in de stroom van qi en veroorzaakt klachten. Een Acupunctuurpunt aanprikken zorgt ervoor dat deze stroom hersteld wordt. Zie het als een riviertje wat lekker stroomt, totdat je er een flinke steen in legt, de stroming veranderd. Bij acupunctuur zet je net op die steen de naald, het zorgt ervoor dat de wijzertjes weer de juiste richting op gaan, of, de TomTom opnieuw ingesteld word. Door deze punten aan te prikken worden yin en yang weer in balans gebracht en heb jij minder last van jou klacht, easypeasy.

Omdat al deze meridianen met elkaar in verbinding staan, boven en onder, voor en achter, hand en voet, kan het zijn dat voor bijvoorbeeld een schouderklacht, naalden worden geplaatst op de benen of voeten.

Acupunctuur is hierdoor heel doeltreffend bij meerdere klachten en heel uniek per persoon, zelfs per behandeling. Want jou schouderklacht hoeft mijn schouderklacht niet te zijn, mogelijk is er bij jou een heel andere meridiaan aangedaan waardoor de behandeling net wat anders is. Om te ontdekken welke meridiaan nu de hoofdveroorzaker is van de klacht stel ik een diagnose, deze diagnose stel ik door vragen te stellen, de pols te voelen en de tong te bekijken. 

Ow ja, die naalden. De naalden die ik gebruik zijn geen spuiten, ze zijn ontzettend dun, je zult ze (in de meeste gevallen) nauwelijks voelen. Deze naalden blijven zo een 20-30 minuten zitten tijdens de behandeling, in deze tijd mag jij lekker ontspannen met een heerlijk muziekje.

Zeg je nu, dit wil ik wel eens meemaken, dan kun je altijd een afspraak maken. Denk je van, zou dit voor mij kunnen merken? Bel, app of mail me dan met jou hulpvraag en ik kan kijken wat ik voor je kan doen.