Acupunctuur herberekent uw lichamelijke route

Herken je dat? Je stelt je navigatie in om naar Italië te rijden. Met je gezin stap je in de auto om te gaan genieten van 2 weken Gardameer. Genieten van Italiaans eten en Italiaanse wijn, njam! Je hebt er, een jaar lang, hard voor gewerkt en je hele gezin is er meer dan klaar voor! Let’s do this! De kids op de achterbank hebben hun kussen, hun knuffel, hun spelletjes en natuurlijk, hun spelcomputer. De rugzakjes zijn gevuld voor de picknicks onderweg en… De TomTom wordt ingesteld.

Je TomTom wijst je de weg, je legt je hele vertrouwen in zijn handen, want tja, de data op je telefoon gaat ook een keer op en die is er alleen voor ‘spoedgevallen’.

Eenmaal in Duitsland begint de TomTom signalen af te geven, hij vertraagt, is af en toe de weg kwijt en de batterij zie je leeglopen, terwijl hij mooi in de oplader zit. Uiteindelijk, UIT! Je probeert je telefoon in te schakelen maar deze is leeg omdat de kids ermee hebben gespeeld.

Dus, er zit maar 1 ding op, stoppen, uitrusten, alles opladen en opnieuw opstarten, hoe lang dit gaat duren, dat weet je niet. Geduld hebben is een schone zaak, maar diep van binnen weet je, dat Gardameer gaan we redden!

Als je goed leest, zie je dat de TomTom al enige tijd voordat hij uitviel signalen begon af te geven, waardoor dit voorkomen had kunnen worden. Ook als je naar de kinderen had geluisterd onderweg, en een stop extra had gemaakt, was je telefoon nu niet leeg geweest.

Eigenlijk doet ons lichaam precies hetzelfde. Voordat we echt ziek worden, of een klacht ontwikkelen, of die nu lichamelijk is of geestelijk, dat maakt niet uit. Het geeft signalen af, signalen van moe zijn, hoofdpijn, af en toe een stijve nek, buikpijn, prikkelbaarheid, slecht slapen, etc. Wanneer we niet luisteren naar die signalen gaat het lichaam zijn eigen TomTom instellen en kom je terecht in een continue pijn, een ondraaglijke pijn of andere lichamelijke of geestelijke klacht. Je zit in een spiraal van spanning waar je pas uitkomt op het moment dat je, je adapter insteekt en je lichaam oplaad. Vaak zeggen mensen in je omgeving (de kinderen op de achterbank), gaat alles goed met je? Of, je ziet er moe uit, of, wel goed voor jezelf zorgen he. 

En hier, komt acupunctuur de hoek om kijken. Want vaak lukt het niet meer om hier zelf uit te komen, een warm bad, een paracetamol of een dagje rust werken niet meer. Je lichamelijke TomTom zegt steeds, ‘route herrekenen’ en blijft maar rondjes draaien. Middels acupunctuur zorg ik ervoor dat je TomTom weer juist wordt ingesteld. Ik kijk na een grondige diagnostiek waar de balans weg is. Waar is de TomTom begonnen met haperen, waar is alles mee begonnen. Daar waar het mee begonnen is, is vaak een te kort aan energie (qi in mijn woorden), ik zorg dat dat tekort weer wordt aangevuld door de acupunctuurnaalden op de juiste punten te prikken, zodat de qi weer aangevuld wordt en kan gaan stromen. Vaak merk je tijdens een eerste behandeling al verschil. Mocht er ook sprake zijn van pijnklachten worden deze niet overgeslagen tijdens een behandeling, hier wordt zelfs prioriteit aan gegeven.

Hoe eerder jij luistert naar de signalen van je lichaam, hoe sneller ik kan helpen. Hoe lang laat jij je TomTom op ‘route herrekenen’ staan?