Chinees Nieuwjaar het jaar van het Konijn

Afgelopen zondag was Chinees Nieuwjaar, wat betekent dat het jaar van het Konijn is gestart. Maar wat betekent dit nu, ik vertel jullie er graag meer over in deze blog.

In China wordt de horoscoop per jaar uitgedrukt. Ben je een konijn? Dan ben je geboren in 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 of word je dit jaar geboren.

Als je een Konijn bent (zoals ikzelf) hou je van rust en harmonie om je heen, dit straal je ook uit. Je luistert naar je intuïtie en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, niet alleen voor jezelf maar ook voor alles om je heen. Verder ben je heel precies, heb je oog voor detail en kun je echt de kat uit de boom kijken. Mocht het nodig zijn kom je snel in actie. Je staat voor geduld, geluk en vrede, wat ook het thema zal zijn voor 2023. Daarnaast mag je ook kijken naar het konijn zelf, het huppelt en is heerlijk zacht. Het jaar van het konijn staat voor harmonie en groei.

Als konijn zul je geen haantje de voorste zijn, maar blijf je liever op de achtergrond. Wel ben je heel sociaal waardoor je confrontaties liever uit de weg gaat en de vrede bewaard. Je bent een helper en steunt andere graag wanneer dit nodig is. Dit betekent dat we dit jaar elkaar waarschijnlijk wat meer helpen en steunen bij moeilijkheden.

Omdat het konijn heel gevoelig is, hebben ze vaak een sterke intuïtie. Wat betekent dat ze heel goed aanvoelen wat wel en niet goed voor ze is. Verwacht wordt dat we dit jaar nog meer uitgedaagd worden om naar de intuïtie te gaan luisteren, dit op te volgen en vooral te gaan vertrouwen. We gaan uit het hoofd en in het lichaam zodat keuzes vanuit het gevoel gemaakt in plaats vanuit het hoofd. Grote beslissingen maken we enkel nog wanneer dit goed voelt, of, wanneer de intuïtie dit aangeeft.

Kort samengevat, een jaar met veel gevoel, rust en harmonie. Het jaar waarin je naar binnen mag keren, mag voelen wat goed voelt voor jou. Het jaar van zelfliefde en balans.

Ik ben heel benieuwd wat het jaar van het konijn voor mij in petto heeft, hoewel ik 2 doelen al had voordat ik dit allemaal wist. Rust en balans.

Mag ik jou dit jaar ondersteunen met het zoeken naar je intuïtie, jezelf, je balans of heel iets anders? Stuur me dan een bericht en we kijken naar de mogelijkheden.