Maak kennis met acupunctuur en Denise Sour

En meteen mijn eerste bericht op mijn eerste echte blog, ik hou van schrijven, maar merk dat ik daar wel de inspiratie voor moet hebben. Vanaf nu gaan jullie geregeld een blog van mij terugvinden op de website. Waarom, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat jullie me leren kennen. In mijn praktijk staat 1 ding ontzettend voorop! En dat is, je mag je thuis voelen, je mag je verhaal delen, je mag jezelf zijn. Het uur waarin ik behandel is speciaal voor jou vrijgemaakt. Het uur waarin je thuis mag komen in jezelf.

Maar nu eerst, mijn voornaamste behandelvorm, acupunctuur.

Wat is dat nu eigenlijk met die naalden? Hoor ik ontzettend vaak, of, ik vind naalden maar eng, die dingen komen echt niet in mijn lijf! Wat doet acupunctuur en wat kun je ermee?

Ik ga het proberen simpel te houden, ik heb namelijk drie jaar gestudeerd om duidelijk te krijgen wat acupunctuur doet en hoe het werkt. Mijn westerse achtergrond is letterlijk naar de achtergrond moeten gaan om acupunctuur te begrijpen, maar de snapper doet het.

Acupunctuur, ik zeg vaak, het is net als wiskunde. Je kunt meerdere formules hebben om tot dezelfde uitkomst te komen. En laat juist wiskunde mijn favoriete vak zijn op school. Heerlijk vond ik het, puzzelen met cijfers, wat ik nu doe met Acupunctuurpunten.

Acupunctuurpunten vind je over het hele lichaam en bevinden zich op meridianen. Laten we even simpel zeggen, energie banen die zich over het hele lichaam bevinden, hoofd, armen, borst, buik, rug, benen en voeten. Overal! In deze meridianen stroomt Qi, ook weer simpel gezegd, energie. (Laat dit nooit een Chinees horen want die krult zijn tenen, maar zoals ik al aangaf, ik wil het simpel houden). Dan hebben we nog yin en yang, de basis van de Chinese geneeskunde. Die ken je waarschijnlijk wel. Yin, het vrouwelijke, de nacht, de ontspanning. Yang, het mannelijke, overdag, de zon, inspanning. Ofwel, in de nacht zijn we yin overdag zijn we yang.